PRETRAGA

VUČIĆ: DIJALOG ĆE BITI NASTAVLJEN U VEOMA KRATKOM ROKU

 • internet
 • 04/06/2021 14:23
 • Pregleda: 37
 • http://rtvpuls.com/vesti/vucic:_dijalog_ce_biti_nastavljen_u_veoma_kratkom_roku/34263
 • BEOGRAD, 4.jun - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti iz zgrade Predsedništva u vezi aktuelne situacije sa Kosovom, navevši da "ono što je za nas važno to je da se Srbija ne zalaže za zamrznuti konflikt, da mi želimo da ih rešavamo i ne ostavljamo našoj deci, ali smo tražili razumevanje za osnovne državne i nacionalne interese Republike Srbije i srpskog naroda".
   
  Predsednik Srbije je istakao da će "dijalog biti nastavljen u veoma kratkom vremenskom periodu i Srbija će se odazvati pozivu u Brisel i uvek ćemo biti spremni da razgovaramo o kompromisnim rešenjima, ali nikada nećemo biti spremni da razgovaramo o poniženju Srbije".
   
  "Za nas je važno, želim da istaknem da sam odgovorio na poziv Ivice Dačića, ali želim i da odgovorim na pozive predsednika pojedinih vanparlamentarnih stranaka, sve zavisi u kojoj će formi biti, uveren sam da možemo da pronađemo način na koji bi podneo Skupštini ono što se dešava u Briselu. Srbija je u potpunosti spremna za dijalog o nestalim licima", naveo je Vučić.
   
  Podneću u Skupštini izveštaj o dijalogu u Briselu
   
  Istakao je da je spreman da razgovara sa predstavnicima vanpralementarnih političkih stranaka iz opzicije koje su izrazile interes da čuju stav rukovodstva Srbije i da iskažu i svoje stavove, a do sada nisu insistirale na stranom mešanju u naše unutrašnje stvari.
   
  "Takđe, spreman sam da odgovorim i onim strankama koje su insistirale na stranom mešsanju ukoliko takvu zainteresovanost pokažu, ali je oni do sada nisu pokazali", dodao je Vučić.
   


  PULS NARODA