Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

SRĐAN IVKOVIĆ IZ PREKOVCA PUŠTEN IZ POLICIJSKOG PRITVORA

09/14/2024 11:58 superadminpuls

GNJILANE, 14.septembar – Srđan Ivković (1970) iz Prekovca, kod Novog Brda, koji je prekjuče uhapšen zbog navodnog posedovanja nelegalnog oružja, pušten je danas iz policijskog pritvora u Gnjilanu, potvrdio je za Puls njegov branilac Vasilije Arsić.


Protiv njega je sada određena mera kućnog pritvora, uz obavezu javljanja u policijskoj stanici Novo Brdo.


Prethodno je policija saopštila da je prilikom pretresa kuće Ivkovića i pomoćnih objekata, pronađena puška M-48, pet metaka kalibra 7,9 x 57 mm, dve poluautomatske puške jugoslovenske proizvodnje i 259 metaka kalibra 7,62 x39 mm.


Međutim, advokat Arsić je juče za Puls izjavio da za jednu pušku pronađenu u kući Ivkovića njegov branjenik ima urednu dozvolu, a da se ostalo pronađeno naoružanje ne nalazi u njegovoj kući, nego u drugom objektu, te da nije njegovo.


“Svi dokazi koje oni imaju su tu i nema potrebe za pritvorom. I čovek je tu, nema nameru da beži, ima čvrste garancije da će biti tu do kraja postupka i ne vidim razloga za njegovo zadržavanje u pritvoru” rekao je Arsić.


Prethodno je protiv Ivkovića, zaposlenog u Pošti Srbije, porodičnog čoveka, oca dvoje dece, određen policijski pritvor od 48 časova.


Novinar: Jovan Simić

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.