Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

MILETIĆU ODREĐENA NOVČANA I USLOVNA KAZNA ZATVORA

09/16/2024 12:45 superadminpuls

PRIŠTINA, 16. septembar – Slobodan Miletić iz Zvečana priznao je danas krivicu za dva krivična dela koja mu se prema optužnici stavljaju na teret, a koja imaju veze sa dešavanjima u Zvečanu 29. maja prošle godine. Prema presudi koju je pročitao sudija Veselj Ismajlji, Miletiću je određena uslovna kazna zatvora od dve godine i novčana kazna od 9.500 evra.
Mera pritvora Miletiću biće ukinuta nakon isplate novčane kazne, istakao je sudija.
Miletić je priznao krivicu za krivična dela “ugrožavanje službenih lica”, zbog čega je kažnjen sa dve godine uslovne kazne, i „učešće u skupu koje vrši krivčno delo – huliganstvo”, za koje je kazna od šest meseci zatvora zamenjena novčanom kaznom u iznosu od 9.500 evra.
Nakon što je na zahtev tužioca još jednom pročitana optužnica, a optuženi rekao da je razumeo istu i dela koja mu se stavljaju na teret, Sud je priznao sporazum o priznanju krivice, a nakon tridesetominutne pauze pročitao je i presudu.
Tužilaštvo, kao i odbrana odrekli su se prava na žalbu.
Miletić je prvobitno bio optužen za četiri krivična dela, a iz optužnice su odbačena dva dela – “protivustavno delovanje” i “ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom”.
Miletić je uhapšen 10. maja ove godine na prelazu Jarinje. Njemu je 12. maja određen pritvor, u kome je proveo pet meseci.
Izvor I foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.