Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

GRAĐANI SEVERA KOSOVA: ŠTA ĆE TOLIKO POLICIJSKIH STANICA, NEDOSTAJU RADNA MESTA I PUTEVI

10/15/2024 13:08 Redakcija RTV Puls

SEVERNA MITROVICA, 15.oktobar – Kosovska policija potpisala je ugovor u vrednosti od 1,1 miliona evra za izgradnju policijske stanice i objekta za potrebe Agencije za civilnu registraciju u Zubinom Potoku. Građani u četiri opštine na severu ističu za Kosovo onlajn da još jedna policijska stanica nije bila potrebna i da je taj novac mogao da se upotrebi na mnogo pametniji način.


„Bolje da se iskoristi, da se naprave neka mini preduzeća, da se zaposle mladi koji ne rade. Zgrada i objekata ima dosta. Šta će nam policijska stanica? Imamo ih. Ne treba nam ni policija. Mi sami vodimo red, iako nismo policija, mi smo savesni građani“, poručuje penzionerka iz Severne Mitrovice.

I mlađi razmišljaju na sličan način.

Jedan od sagovornika kaže da je za Zubin Potok bilo korisnije da se umesto policijske stanice napokon izgradi put jer do pojedinih sela i dalje vodi makadam.

„Novac bolje da se preusmeri za izgradnju određenih kulturnih centara. Što se tiče infrastrukture, bolje za izgradnju puteva, jer neka sela u okolini Zubinog Potoka nemaju puteve, još uvek su makadami. Niz nekih objekata je moglo da se izgradi, umesto uloženog novca za policijske stanice“, ističe on.

Najpričljiviji, penzioner iz Severne Mitrovice tvrdi da je izgradnja velikog broja policijskih stanica nepotrebna i da umesto da se prave „objekti za prisilu“ taj novac je trebalo utrošiti na kulturne centre, trgovine ili otvaranje radnih mesta za mlade.

„Mislim da je neopravdano. Ne treba stvarati policijsku državu i praviti objekte za prisilu, kao za policiju i vojsku. Bolje da su neki kulturni centar napravili, zaposlili neke mlade, ili trgovinu“, kaže.

Krivicu prebacuje i na opštinske vlasti na severu koje sve rade na svoju ruku iako je i EU osporila njihov legitimitet.

„Ova opštinska vlast na severu, ona je nelegitimna, ne pita građane nego na svoju ruku radi. Ne može da bude legitimna sa tri posto izlaznosti, nemaju mandat. Oni su to tako shvatili, da su izbori regularni, a svi kažu da nisu, pa čak i EU. Oni treba da pitaju građane, pa onda da se održi javna debata, pa da se dođe do nekog najboljeg rešenja, da se novac utroši racionalno i shvrsishodno za dobrobit naroda“, poručuje on.


Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.