Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

PANTOVIĆ: PROTIV L.D. PODIGNUTA OPTUŽNICA NAKON SPORAZUMA O PRIZNANJU KRIVICE

10/15/2024 13:54 Redakcija RTV Puls

PRIŠTINA, 15.oktobar – Kosovsko specijalno tužilaštvo danas je podiglo optužnicu protiv L. D. koga terete za učešće u neredima maja prošle godine u Zvečanu, potvrdio je za Kosovo onlajn advokat Ljubomir Pantović.


Pantović je objasnio da je reč o optužnici nakon sporazuma o priznanju krivice.

“To je optužnica podignuta posle sporazuma o priznanju krivice, kao i za sve okrivljene koji su bili terećeni za ono što se desilo u Zvečanu prošle godine 29. maja. Sutra ću videti optužnicu, a dok je ne vidim ne bih je dalje komentarisao. Dakle, to je optužnica po osnovu sporazuma o priznanju krivice koja mora da se podigne i odlazi u sud na verifikaciju”, rekao je Pantović.

Kako je Specijalno tužilaštvo ranije saopštilo, L. D. se na teret stavljaju krivična dela „Napad na službeno lice“ i „Učešće u masi koja čini krivična dela i huliganstvo“.

Prema navodima optužnice, on je 29. maja prošle u blizini objekta Opštine Zvečan, „u saradnji sa ostalim okrivljenima srpske nacionalnosti sa Kosova i Srbije, uz upotrebu nasilja napao i ozbiljno povredio vojnike mirovne misije Kfora kao i pojedine pripadnike Kosovske policije“.

Tužilac optužnicom traži da se L.D. proglasi krivim, a i da mu se pritvor do okončanja procesa produžava.

L.D. uhapšen je 19. juna ove godinu na Bistričkom mostu i od tada se nalazi u pritvoru.


Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.