Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

VUČIĆ SA BLANKENBORGOM O DALJOJ SARADNJI U PROCESU EVROPSKIH INTEGRACIJA SRBIJE

10/16/2024 11:34 superadminpuls

BEOGRAD, 16. oktobar – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa dosadašnjim specijalnim izaslanikom Norveške za Zapadni Balkan Hokonom Blankenborgom o aktuelnihm izazovima i prilikama u regionu.
Vučić je putem Instagram stranice saopštio da je sa Blankenborgom razgovarao i o mestu i ulozi Srbije i Norveške u kontekstu snažnijeg regionalnog povezivanja i saradnje.
“Zahvalio sam Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci, posebno u domenu ekonomskog razvoja i infrastrukturnih projekata. Posebno sam istakao značaj očuvanja stabilnosti kroz dijalog i ekonomsku saradnju, koji ostaju ključni faktori za mir i napredak u regionu”, naveo je Vučić.
On je istakao je da izuzetno ceni podršku Norveške naporima Srbije u oblasti reformi, ekonomskog razvoja i energetske tranzicije, kao i angažman u rešavanju regionalnih izazova i naglasio važnost dalje saradnje u procesu evropskih integracija Srbije.
“Na sastanku sam poželeo dobrodošlicu novom specijalnom izaslaniku Eiriku Nestasu Matisenu i izrazio spremnost Srbije da još snažnije radimo na zajedničkim ciljevima kao što su stabilnost, prosperitet i održivi razvoj Zapadnog Balkana”, zaključio je Vučić.
Izvor: Kosovo Online
Foto: Instagram, Budućnostsrbijeav

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.