Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

FON DER LAJEN SLEDEĆEG PETKA U BEOGRADU, DAN KASNIJE U PRIŠTINI

10/18/2024 13:40 Redakcija RTV Puls

BRISEL, 18. oktobar – Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u petak će boraviti u Beogradu gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem u okviru svoje turneje po Zapadnom Balkanu, saopštila je zamenica portarola Evropske komisije Arijana Podesta.
Kako je navela na brifingu za novinare u Briselu, Fon der Lajen će posetu Zapadnom Balkanu započeti sledeće nedelje u sredu.

“Prvo će posetiti Tiranu u Albaniji gde će se sastati sa premijerom Edijem Ramom. Održaće i govor na ceremoniji otvaranja Koledža Evropski kampus u Tirani. U četvrtak će se Fon der Lajen sresti sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem. Istog jutra otputovaće u Skoplje u Severnoj Makedoniji gde će se sastati sa premijerom Hristijanom Mickoskim i predsednicom Gordanom Siljanovskom Davkovom”, kazala je Podesta.

Dodala je da će odatle, predsednica Evropske komisije posetiti Jablanicu u BiH.

“Fon der Lajen će posetiti područje koje je pogođeno poplavama. U petak ujutru biće sa državnim rukovodstvom u Sarajevu kao i predsednicom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto”, kazala je Podesta.

Kasnije, Fon der Lajen će otputovati u Beograd gde će se susresti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

“U subotu, predsednica Fon der Lajen biće u Prištini na Kosovu gde će se sastati sa predsednicom Vjosom Osmanijem i premijerom Ajbinom Kurtijem. Konačno, Fon Der Lajen će okončati svoju posetu regionu u Podgorici u Crnoj Gori gde će imati susrete sa predsednikom Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem”, zaključila je Podesta.

Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.