Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

VUČIĆ O IMENOVANJU PICULE: RAZUMELI SMO PORUKU EVROPSKOG PARLAMENTA

10/22/2024 15:28 Redakcija RTV Puls

KOMARNO, 22.oktobar – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas imenovanje Tonina Picule za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju i rekao da će Srbija raditi s njim, ali i da je “razumeo poruku Evropskog parlamenta.


Odgovarajući na pitanje novinara o postavljenju Picule Vučić je rekao da ne žuri s komentarima.

“Radićemo s njim i razgovaraćemo s njim, ali smo dobro razumeli poruku Evropskog parlametna”, rekao je, a potom se osvrnuo na i na novog izvestioca EP za Kosovo.

“Znate da je Kaja Kalas šefica za bezbednost i spoljne poslove Evropske unije. Glavni čovek je Matija Masikas, takođe iz Estonije. Već dvoje njih iz Estonije. Znate ko je glavni čovek kao izvestilac za takozvano Kosovo u Evropskom parlamentu. Kako čujem biće postavljen opet Estonac. A znate li ko je šef Kancelarije evropske komisije na Kosovu? Opet Estonac. Mnogo čudno složićete se. A nama dali Hrvata, baš im hvala”, rekao je Vučić i pojasnio da nije problem to što je reč o nekome iz Hrvatske, već u njegovim stavovima.

“Ali dobro, radićemo s njim, pa ćemo videti kako će to da bude, ali poruku smo razumeli, biće zanimljivo”, kazao je predsednik Srbije.

Slično je reagovala i Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

“E, svaka vam čast! Sve smo razumeli”, napisala je ona na svom nalogu na platformi “X”.

Na imenovanje Picule, reagovao je i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

“Postaviti Tonina Piculu za izvestioca parlamenta EU za Srbiju i očekivati da bude objektivan je kao da od hrvatske Vlade očekujete da se izvini za zločine počinjene nad Srbima u Oluji”, naveo je Vulin.

Ironično je dodao da “u svakom zlu ima i nekog dobra”.

“Izbor Picule za izvestioca, od čijeg mišljenja zavisi nastavak puta Srbije ka EU, jasan je znak da od tog puta nema ništa i da EU Srbiju želi u svojim redovima kao Hrvatska Srbe u Vladi i Saboru. Srbi, šta vam nije jasno?”, rekao je Vulin.


Izvor i foto: Tanjug

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.