Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

VUČIĆ: SRBIJI NIKO NE NAREĐUJE KAKO ĆE DA SE ODNOSI PREMA KOSOVU

10/22/2024 18:19 Redakcija RTV Puls

KOMARNO, 22.oktobar – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija slobodna, suverena i samostalna zemlja, te da joj niko ne naređuje kako će da se odnosi ni prema jednom pitanju, uključujući i Kosovo.


Komentarišući navode da je Srbija postala kolonija, Vučić je kazao da, za razliku od perioda do 2012. godine, Srbija danas donosi odluke u skladu sa sopstvenim interesima i nema potrebu nikome da se izvinjava, niti da joj bilo ko određuje šta da radi, a šta ne.

„Srbija je prvi put je slobodna, suverena i samostalna. Srbiji ne naređuju kao 2000. godine da se odrekne kontinuiteta SR Jugoslavije. Srbiji ne naređuju da se odrekne zajednice, odnosno zajedničke države, a potom i zajednice sa Crnom Gorom. Srbiji ne naređuju kako će da se odnosi prema KiM kao što su joj nekada naređivali. Srbiji ne naređuju kome će da se izvinjava i da trči od jednog do drugog, da bi je potapšali po ramenu“, naveo je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara nakon trilateralnog sastanka sa premijerima Slovačke i Mađarske Robertom Ficom i Viktorom Orbanom.

Predsednik je ukazao da Srbija ima dobru saradnju sa brojnim zemljama širom sveta i da će nastaviti sa tim trendom.

Takođe, dodao je da je Srbija „šampion“ privlačenja stranih direktnih investicija.

„Srbija nije zatvorena ni izolovana, ali Srbija je pre svega slobodna i slobodarska zemlja i takva će i ostati“, zaključio je Vučić.


Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.