Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

OPŠTINA ŠTRPCE: REŽIM U PRIŠTINI NASTAVLJA INSTITUCIONALNI PRITISAK, NEĆE NAS SLOMITI

10/25/2024 14:57 Redakcija RTV Puls

ŠTRPCE, 25. oktobar – Opština Štrpce saopštila je da je Tužilaštvo, umesto da zbog pokušaja bespravne gradnje u selu Sevce pokrene postupak protiv biznismena iz Prištine B.M., dalo nalog policiji da se, po prijavi biznismena, na ispitivanje pozovu inspektori te Opštine.
Iz Opštine ističu da je ovakvo postupanje vide kao nastavak kontinuiranog institucionalnog pritiska na Opštinu i navode
da se unazad nekoliko godina nalaze pod stalnim različitim vidom institucionalnog pritiska sa, uglavnom, političkom pozadinom “ostvarivanja političkih ciljeva aktuelnog režima u Prištini”.

“Pored ovog postupka, sinhronizovano, Ministarstvo životne sredine i infrastrukture u Prištini traži od Opštine Štrpce da se gospodinu B. M. omogući gradnja u delu opštine Štrpce u kojoj gradnja nije dozvoljena”, naglašavaju u objavi na Fejsbuku.

Poručuju svima koji misle da će ih na ovaj način “slomiti”, da bez obzira na sve ove pritiske Opština Štrpce ostaje odlučna u nameri da odbrani zakon, da odbrani interese meštana Sevca izražene i u vidu protesta i kroz Peticiju koju je Skupština opštine Štrpce dvotrećinskom većinom glasova odbornika podržala.

Opština Štrpce pružila je punu podršku svojim službenicima, građevinskim inspektorima, koji svoj posao obavljaju isključivo po važećim pravnim normama o gradnji.

“Ovim putem poručujemo i onim našim sugrađanima koji zdušno pomažu političku agendu Aljbina Kurtija, koji sa biznismenom B. M. zajednički prave planove kako da deluju protiv lokalne samouprave u Štrpcu, da su svi ti njihovi planovi sa političkom pozadinom osuđeni na propast i da ih ogromna većina građana opštine Štrpce nedvosmisleno i odlučno odbacuje”, ističe se u saopštenju.

Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.