Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

ANASTASIJA ĐORĐEVIĆ NAJLEPŠA NA IZBORU ZA KOSOVKU DEVOJKU U GNJILANSKOM OKRUGU

06/23/2022 15:26 Redakcija RTV Puls

ŠILOVO, 23.jun – Sinoć je u Domu kulture u Šilovu održano polufinalno veče za izbor kosovske devojke u Gnjilanskom okrugu. Tu titulu ponela je Anastasija Đorđević iz Bostana.

Dom kulture iz Gračanice u saradnji sa opštinama na Kosovu i Metohiji ovih dana orrganizuje polufinale za izbor kosovke devojke koja će se direktno plasirati u finale 26.juna u porti manastira Gračanica, gde se ova manifestacija godinama unazad organizuje i gde se svečano dodeljuje najlepša titula.

Odlukom tročlanog žirija titulu najlepše Kosovke devojke ponela je Anastasija Đorđević iz Bostana. Drugo, treće i četvrto mesto zauzele su Anđela Maksimović iz Zebinca, Sara Ordić iz Šilova i Marina Pavić iz Bostana.

Nagrade za učesnice izbora za najlepšu Kosovku devojku obezbedio je Dom kulture ” Gračanica”.Program je svojim nastupom upotpunila etno grupa ” Kos” kao i polaznici škole folklora koja funkcioniše u okviru “KPC”. Pre toga je otvorena izložba likovnih radova nastalih na likovnoj koloniji koja je održana u okviru “Vidovdanskih svečanosti” u Šilovu.

Novinar: Bojan Antić

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.