Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

BOLNICA PASJANE U NEDELJU ORGANIZUJE BESPLATNE PREVENTIVNE PREGLEDE ZA GRAĐANE

11/30/2023 17:48 Redakcija RTV Puls

PASJANE, 30. novembar – Zdravlje građana i prevencija bolesti dobija centralno mesto u fokusu zdravstvene zaštite, zbog čega Bolnica Pasjane pokreće važnu inicijativu otvaranjem svojih vrata za sprovođenje preventivnih pregleda u nedelju, 03. decembra, od 8 do 16 sati.
Ovaj korak je samo deo napora za podizanje svesti o važnosti prevencije bolesti, pružajući građanima priliku da posete ovu zdravstvenu ustanovu bez prethodnog zakazivanja.

Posebna pažnja posvećena je ženama starijim od 40 godina, kojima je omogućen ultrazvučni pregled dojke, dok će muškarci stariji od 49 godina moći da urade PSA test za otkrivanje tumora prostate.
Ovo su ključni koraci u ranom otkrivanju potencijalnih bolesti, što je od suštinskog značaja za efikasno lečenje i pozitivan ishod.

Ukoliko postoji bilo kakva sumnja, pacijenti će se slati na dalju dijagnostiku.

Građani su pozvani da posete Bolnicu Pasjane u nedelju, 03. decembra, od 8 do 16 sati, i pridruže se naporima usmerenim na unapređenje zdravlja celokupne zajednice.

Izvor i foto: RTV Puls

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.