Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

DAČIĆ: BEZBEDNOSNA SITUACIJA U SRBIJI STABILNA, PUNA PODRŠKA VUČIĆU U DIJALOGU

03/18/2023 12:08 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 18.mart – Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas nakon sednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti da je bezbednosna situacija u zemlji stabilna i da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa Prištinom, pod pokroviteljstvom EU.


“Naš zadatak je da razmotrimo situacija i kako da omogućimo unutrašnju bezbednost i stabilnost zemlje, da sačuvamo mir. U tom smislu, naš zaključak je da je aktuelna bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da će i dalje bezbednosni sektor raditi u skladu sa svojim nadležnostima na očuvanju mira i stabulnosti u zemlji i bezbednosti građana Srbije”, rekao je Dačić.

Dodao je da Biro daje bezrezervnu podršku predsedniku Vučiću kada je reč o velikim pritiscima koji dolaze iz inostranstva ili od, kako je rekao, “izvršilaca radova u našoj zemlji”.

“Dajemo veliku pordšku kada je reč o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini. Vučić ima našu podršku i sigurno će zaštititi na najbolji način nacionalni i državni interes, ali i ono što je važno, evropski put Srbije”, rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je istakao da je na sednici razmotrena aktuelna situacija u Srbiji, sa posebnim osvrtom na stanje na Kosovu i svim opasnostima koje prete Srbima, pre svega od Aljbin Kurtija.

“Kurtijeva glavna ideja vodilja, možda je verbalno dijalog, ali je njegov glavni cilj da protera Srbe sa Kosova”, istakao je Dačić.

Dodao je da je na sednici analizirana sutuacija u vezi sa ilegalnim migracijama, a nakon posete evropske komesarke za unutrašnje poslove, kao i sve druge pretnje i situacija po pitanju održavanja javnog reda i mira u Srbiji.

“Situacija u zemlji je stabilna, bezbednosni sektor će raditi na zaštiti nacionalnih i državnih interesa, na očuvanju unutrašnje bezbednosti, mira i stabilnosti, narpočito u ovo vreme pritisaka, koji će biti ustostručeni, imajći u vodu najkomplikovanije geopolitičke odnose, koji idu pravcu dalje eskalacije, a ne smirivanja”, rekao je Dačić.


Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.