Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

DAČIĆ: NE DAMO KOSOVO I METOHIJU, NE DAMO SRBIJU

05/26/2023 20:03 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 26.maj – Ne damo Kosovo, ne damo Srbiju, poručio je lider SPS Ivica Dačić sa skupa „Srbija nade“, ističući da Priština pokušava silom da zauzme srpske opštine na Kosovu.


“Danas ste čuli da Kurtijeva vlast u Prištini pokušava silom da zauzme srpske opštine na Kosovu i time potpuno legalizuje i legitimizuje okupaciju KiM, naše zemlje čija je svaka stopa srpskom krvlju zalivena, srpskom tugom opevana, srpskom suzom poplavljena“, rekao je Dačić.

Svaki metar zemlje na Kosovu, naglasio je, ima svog junaka pod zemljom na čiji grob se ne može doći.

“Treba da znaju da su prokleti svi oni koji su svoju kuću sagradili na tuđim grobovima. Svima koji su se nadvili nad našom zemljom, neprijateljima u inostranstvu, u zemlji, ne damo Kosovo i Metohiju, ne damo Srbiju, našu decu, ne damo nasilje nad ženama, našu omladinu da nam truju… Nećemo dati Srbiju i Srbe“, poručio je Dačić.

On je naveo i da je ponosan na sve što su SPS i SNS uradili kao koalicija, u interesu Srbije, dodajući da nikada nije bilo potrebnije bratstvo i jedinstvo medju Srbima.

“Nikad nije bilo važnije da uzviknemo – Kosovo je Srbija. Partija ima mnogo, Srbija je samo jedna“, poručio je Dačić.


Izvor: Kosovo Online

Foto: Screenshot Tv Pink

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.