Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

DAČIĆ SA AMBASADORKOM RUMUNIJE: HVALA NA PODRŠCI SRBIJI U VEZI SA SITUACIJOM NA KIM

01/25/2023 13:49 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 25.januar – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silvijom Davidoju kojoj je zahvalio na principijelnoj poziciji u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije, podršci u vezi sa situacijom na Kosovu kao i kontinuiranoj podršci Srbiji u procesu evropskih integracija.


Kako se navodi u saopštenju MSP, u razgovoru je izraženo zadovoljstvo i obostrano konstatovano da bilateralne odnose dve zemlje karakteriše tradicionalno prijateljstvo, bliskost i saradnja.

Dačić je zahvalio Rumuniji na principijelnoj poziciji u pogledu “očuvanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije, podršci stavovima Republike Srbije u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i kontinuiranoj podršci koju Rumunija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija”.

U razgovoru je posebno ukazano da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje, prvenstveno u okviru projekata od značaja za infrastrukturno, saobraćajno i energetsko povezivanje dve zemlje, u oblastima zelene i cirkularne ekonomije, kao i u pogledu daljeg proširenja trgovinske razmene, koja poslednjih godina ima tendenciju značajnog uvećanja.

Izvor: Kosovo Online
Foto: Ministrarstvo spoljnih poslova

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.