Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

DEČIJA SMOTRA FOLKLORA SUTRA U MANASTIRU SVETIH ARHANGELA

05/27/2022 15:26 Redakcija RTV Puls

KOSOVSKA MITROVICA, 27.maj – U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena u okviru Vidovdanskih svečanosti održava se dečija smotra folklora pod nazivom ,,U SUSRET VIDOVDANU” kojom počinju Vidovdanske svečanosti 2022. godine.

Ovu nesvakidašnju smotru dečijeg folklora, tradicije, mladosti i lepote koja se po dvadeset i prvi put održava na Kosovu i Metohiji, organizuju Dom kulture Gračanica, Savez amatera Kosova i Metohije i bratstvo manastira Svetih Arhangela.

Manifestacija će se ove godine održati 28. maja 2022. godine.

Na manifestaciji učestvuje oko 700 izvođača, pretežno dece. Na smotri učestvuju 20 kulturno-umetničkih društava i pojedinaca sa Kosova i Metohije.

Cilj ove manifestacije je čuvanje i negovanje tradicije i narodnih običaja, ali i da deca upoznaju svoje vršnjake, istoriju, kulturu i da na ostacima Svetih Arhanđela grade kulturu sećanja i potrebu da se uništeno obnavlja.

Svim učesnicima manifestacije biće dodeljeni medaljoni , diplome i pehari kao motivacija za dalji napredak i razvijanje talenta.

Manifestaciju su podržali kancelarija za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Izvor: Radio Mitrovica sever.

Foto: TV Most.

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.