Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

DELEGACIJA BEOGRADA RAZGOVARALA SA LAJČAKOM

05/13/2022 14:51 Redakcija RTV Puls

BRISEL, 13.maj – Delegacija Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem završila je prvu rundu razgovora sa Miroslavom Lajčakom koji su trajali više od tri sata.


Sledi razgovor delegacije Prištine u sedištu EU sa Lajčakom i u odnosu na ishod tih razgovora i spremnosti Prištine, popodne bi moglo da dođe do trilatetalnog sastanka. Beograd je spreman za sve formate razgovora.

Kako saznaje Kosovo onlajn, Petković je iskoristio priliku da veoma oštro kritikuje jučerašnji jednostrani i protivpravni akt Prištine koja je podnela zahtev za članstvo u Savetu Evrope čime je direktno udarila i na Briselski i Vašingtonski sporazum.

Teme sastanka su bile sve sa agende – registarske oznake, nestali, enetgetika, a naravno Beograd je insistirao i na formiranju ZSO, problemu snabdevanja lekovima srpskih sredina na KiM, slobodi kretanja i kršenju sporazuma iz te oblasti, zvaničnim posetama, povratku Interno raseljenih lica.


Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.