Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

DEVETNAESTOGODIŠNJI SRBIN NAPADNUT U MOGILI

02/03/2023 17:02 superadminpuls

MOGILA, 3.februar – Devetnaestogodišnji Srbin Boban Đuzić ranjen je nožem danas oko 12 časova u selu Mogila kod Klokota u napadu u kojem su učestovala trojica lokalnih Albanca.


Boban je zadobio dve ubodne rane u predelu grudi i nalazi se van životne opasnosti, saznaje Puls.


Kosovska policija privela je svu trojicu Albanaca koji su učestvovala u napadu i istraga je u toku, kaže Bobanov otac Ivica.


„Dete je šetalo psa. Na putu kući oni su ga napali. Ovaj od 46 godina ga je držao, a drugi ga ubo nožem. Dve rane ima“, kaže otac.


Nakon ukazane hitne pomoći u ambulanti u Vrbovcu hospitalizovan je oko 14 časova u bolnici u Pasjanu.


„Bojan je povređen nožem u predelu gornjeg dela lopatice. Nakon prijema, pacijent je hirurški obrađen, zaustavljeno je krvarenje i urađena rendgen i ultrazvučna dijagnostika. Primljen je na odeljenje i trenutno je van životne opasnosti“, kaže dežurni lekar u Zdravstvenom centru Gnjilane dr Bojan Đorić.


Boban je i ranije imao problema sa lokalnim Albancima, ali nikad nije bio napadnut hladnim oruđem.


„Nismo ni prvi, ni poslednji. U našem selu se česti indicenti, uvek nastradaju srpski dečaci. Ovo je jadno“, kaže Bobanova majka Jasmina.


Mogila je multietničko mesto u blizini Klokota, u Kosovskom Pomoravlju, u kojem danas žive Srbi u sedamdesetak kuća, dok je Albanaca dvostruko više.

Novinarka: Radica Micanović
Foto: RTV Puls

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.