Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

ĐURIĆ I SIJARTO: OČUVANJE MIRA I STABILNOSTI U REGIONU PRIORITET, SRBIJA KONSTRUKTIVAN PARTNER

07/10/2024 13:01 Redakcija RTV Puls

VAŠINGTON, 10. jul – Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se na marginama Nato samita u Vašingotnu sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom i tom prilikom ocenio da je očuvanje mira i stabilnosti regiona neophodan preduslov za njegov dalji politički, ekonomski i svaki drugi razvoj.
Uz čestitke kolegi na preuzimanju predsedavanja Savetom Evropske unije, Đurić je izrazio očekivanje da će proširenje evropske porodice na region Zapadnog Balkana ponovo biti u fokusu relevantnih političkih struktura na starom kontinentu.

Šef srpske diplomatije ocenio je da je očuvanje mira i stabilnosti regiona neophodan preduslov za njegov dalji politički, ekonomski i svaki drugi razvoj, naglasivši da će Srbija, kao i do sada, biti konstruktivan partner koji podstiče i doprinosi ostvarenju tog zajedničkog cilja, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Govoreći o odličnim bilateralnim odnosima koje prati dinamičan razvoj saradnje u svim oblastima, Đurić je izdvojio značaj nacionalnih manjina kao mostova između nacija i ukazao da je Srbija veoma zadovoljna položajem Srba u Mađarskoj.

Kada je reč o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, sagovornici su ukazali da će Srbija i Mađarska nastaviti da deluju u okviru međunarodne zajednice, dajući doprinos snižavanju tenzija u svetu i uspostavljanju globalnog mira i sigurnosti.

Nato samit u Vašingotnu održava se od 9. do 11. jula.

Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.