Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

ĐURIĆ NA PRIJEMU POVODOM 75. GODIŠNJICE OSNIVANJA NATO

07/10/2024 12:56 Redakcija RTV Puls

VAŠINGTON, 10. jul – Na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, ministar spoljnih poslova Republike Srbije Marko Đurić prisustvovao je u Vašingtonu prijemu povodom 75 godina od osnivanja organizacije Nato, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Kako se navodi, šef srpske diplomatije razgovarao je tom prilikom sa predstavnicima zemalja članica i zemalja partnera o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama.

“Imajući u vidu da se saradnja Srbije i Nato odvija kroz program ‘Partnerstvo za mir’, čiji smo član od 2006. godine, Đurić je sagovornicima preneo opredeljenost naše zemlje ka politici vojne neutralnosti, kao i otvorenost za dalje unapređenje saradnje u okviru raspoloživih mehanizama tog programa”, poručuju iz MSP.

Naglasivši da Srbija, kao samostalna i suverena država, vodi računa o svojim nacionalnim interesima, ministar je ukazao i da kroz učešće u brojnim mirovnim misijama naša zemlja aktivno doprinosi izgradnji mira i stabilnosti širom sveta.

“Prema njegovim rečima, Srbija je, kao kredibilan međunarodni činilac, spremna da sa inostranim partnerima sarađuje na očuvanju bezbednosti i stabilnosti na zapadnom Balkanu, što se može videti i na primeru dobre saradnje Vojske Srbije i misije Kfor na Kosovu i Metohiji”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.