Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

ĐURIĆ SA KONGRESMENKOM TENI O NASTAVKU IZGRADNJE SRPSKO-AMERIČKIH ODNOSA

07/10/2024 12:55 Redakcija RTV Puls

VAŠINGTON, 10. jul – Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se u Vašingtonu, na marginama Samita Natoa, sa kongresmenkom Klaudijom Teni, kopredsedavajućom Srpskog kokusa u Predstavničkom domu SAD, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Kako se navodi, Đurić je upoznao kongresmenku sa spoljnopolitičkim prioritetima Srbije u predstojećem periodu, istakavši da će jedan od fokusa spoljne politike biti nastavak izgradnje kvalitetnih političkih i ekonomskih odnosa sa SAD.

“Šef srpske diplomatije izrazio je očekivanje da će američka administracija nastaviti da našu zemlju doživljava kao konstruktivnog i kredibilnog partnera, a da će članovi Srpskog kokusa u Kongresu biti garant stvaranja objektivne slike o modernoj Srbiji i njenim uspesima”, ističe se u saopštenju.

Srbija će, rekao je Đurić, i nadalje imati ključnu ulogu u očuvanju mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu, i naglasio da je stabilnost preduslov nastavka društvenog i ekonomskog razvoja naše zemlje, koja ima kapacitet da bude i motor razvoja čitavog regiona.

“Upoznavši sagovornicu sa najnovijim ekonomskim pokazateljima, i činjenicom da smo u prvom kvartalu ove godine ostvarili najveći privredni rast u Evropi, ministar Đurić je izrazio nadu da će SAD, kroz investicije i druge vidove ekonomske saradnje, nastaviti da imaju važnu ulogu u razvojnim planovima Srbije”, poručuju iz MSP.

Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.