Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

KANCELARIJA ZA KIM OBEZBEDILA CISTERNU ZA VODU MEŠTANIMA NOVOG BADOVCA

05/27/2022 16:53 Redakcija RTV Puls

GRAČANICA, 27.maj – Meštani naselja Novi Badovac kod Gračanice u letnjem periodu suočavaju se sa problemom vodosnabdevanja. Sa visokim letnjim temperaturama kada se znatno uveća i potrošnja vode, u gornjem delu naselja, voda za piće koja se pumpa iz crpnih stanica teško da i može da stigne zbog slabog pritiska.

Trenutno vode za piće u Badovcu ima, ali je sasvim izvesno da je pitanje dana kada će se stanovnici suočiti sa nestašicom.

Za meštane Badovca ali i drugih okolnih mesta, preventivno je obezbeđena cisterna kapaciteta 6.000 litara do realizacije projekta za trajno rešenje ovog problema.

Predsednik Privremenog organa SG Priština Novak Živić, kaže da je uz pomoć Kancelarije za KiM obezbećena cisterna za pijaću vodu, koja će graćanima biti od velike koristi u slučaju restrikcija

Cisterna će biti instalirana u N. Badovcu, a Privremeni organ SG Priština u saradnji sa Kancelarijom za KiM već radi na projektu iskopavanja tri arterijska bunara koji će biti realizovani u najskorijem periodu”, kaže Živić.

Izvor i foto: RTV Gračanica.

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.