Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

KFOR SPREMAN DA INTERVENIŠE AKO SE SITUACIJA POGORŠA

09/20/2022 16:10 Redakcija RTV Puls

PRIŠTINA, 20.septembar – Kfor je spreman da pozove rezervne snage i interveniše u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije, s približivanjem isteka roka za preregistraciju vozila, izjavio je danas u Prištini prvi zamenik komandanta NATO misije u pokrajini, brigadni general Luka Piperni, prenosi RTV.


Piperni je u sedištu Kfora u Prištini izjavio novinarima da je situacija sada mirna, ali osetljiva i da NATO ne može da isključi nove tenzije ili, kako prenosi Rojters, nasilje na severu pokrajine kako se približava 31. oktobar.

“Ako se situacija pogorša, spremni smo da intervenišemo, spremni smo da se nađemo između demonstranata i bezbednosnih organizacija”, rekao je Piperni novinarima govoreći o, kako navodi Rojters, približivanju isteka roka za preregistraciju vozila na Kosovu.

On je rekao da Kfor ima “dovoljno vojnika da se izbori sa situacijom” i da “sa tim brojem pripadnika” može da “okonča bilo koje povećanje napetosti”.

“Mi smo na oprezu i spremni da delujemo ako budemo imali povećanje tenzija, ali takođe možemo da dovedemo rezervne snage koje možemo da pozovemo u kratkom roku”, istakao je brigadni general Piperni.

Izvor: RTV/Tanjug

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.