Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

KNEŽEVIĆ: SVE ŠTO BOLI BEOGRAD, BOLI I NAS

05/26/2023 20:24 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 26.maj – Milan Knežević, jedan od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore”, poručio je da želi da prenese svima pozdrave iz bratske Crne Gore.

“Mada više nisam siguran da se ona tako zove, već da su joj dali ime Ambasadoristan. Nažalost, junačkom Crnom Gorom, sada upravljaju ambasadori i ambasadorke, jer smo im pripali u deo kada je pročitan testament pokojnog Pantelije Topalovića. I kao u svakom Ambasadoristanu su nam poručili ambasadori da nema potrebe da nosimo svoje glave i da mislimo njima, jer će oni to činiti umesto nas. I dovoljno je kada oni odu na spavanje, da svi ugasimo svetla, a kada ustanu da pristavimo džezvu”, rekao je Knežević.

Istakao je da upravo u Crnoj Gori postoje “časni Srbi i Crnogorci koji nikada neće priznati lažnu državu Kosovo”.

“I da znate, ako da Bog da formiramo vladu kao naša koalicija i postanem premijer, prva odluka je povlačenje sramnog priznanja tzv. države Kosovo. Zato, braćo Srbi i sestre Srpkinje, ja volim ovu nepokornu Srbiju na kiši, na suncu, na vetru, zato što je svoja i samostalna i bori se za svoj narod na KiM koji posebno pozdravljam večeras”, istakao je Knežević.

“Volim Srbiju na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji je najviše pomogao srpskom narodu u Crnoj Gori. Obnavljao institucije, pomagao SPC, pomagao bogosloviju na Cetinju. Sada kada je bio u Crnoj Gori obećao je da ćemo zajedno otvoriti dve fabrike na severu Crne Gore. I kada me pitaju šta mi je bliže – Brisel ili Beograd, ja ih pitam jeste li normalni? Nama ništa nije bliže od Beograda, Novog Sada, carskog Prizrena i Kosovske Mitrovice. Zajedno smo počeli ovo istorijsko putovanje i sve što boli Beograd, boli i nas”, naveo je Knežević.

Ukazao je da zna šta znači nezavisnost i teritorijalni integritet i pozvao i one koji su protiv skupa, rekavši da su i oni njegova braća.

“Nemojte da se delite, jer je interes srpskog naroda nešto najvažnije. Politike su prolazne, ali ako se zanesemo u tim tučama, ostaćemo bez države i nezavisnosti i napraviće se još jedan Ambasadoristan. Još jednom poručujem – živela Srbija, Živela Republika Srpska, nek je večna Crna Gora”, zaključio je Knežević.


Izvor: RTS
Foto: Tviter

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.