Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

KURTI: NA EU JE DA PRONAĐE MEHANIZAM KAKO BI SPORAZUM POSTAO PRAVNO OBAVEZUJUĆI

03/19/2023 12:02 Redakcija RTV Puls

PRIŠTINA, 19.mart – Premijer Kosova Aljbin Kurti istakao je da je da je u Ohridu postignut dogovor o implentacionom aneksu evropskog predloga i dodao da je na EU da pronađe mehanizam kako bi sporazum posao pravno i međunarodno obavezujući.


Kurti je na Tviteru zahvalio visokom predstavniku EU Đuzepu Borelju, izalanicima za dijalog Miroslavu Lajčaku i Gabrijelu Eskobaru na posvećenosti.

“Otišli smo u Ohrid sa dobrim namerama i pokazali veru tokom jučerašnjih sastanaka. Zahvaljujem se visokom predstavniku EU Đuzepu Borelju, izaslaniku EU Miroslavu Lajčaku i izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru na njihovoj posvećenosti, kao i Severnoj Makedoniji na toplom gostoprimstvu”, naveo je Kurti.

On je dodao da je Srbija juče izbegla da potpiše Aneks sporazuma.

“Postigli smo dogovor o implementacionom aneksu Osnovnog sporazuma. Srbija je, kao i na poslednjem sastanku u Briselu, izbegla potpisivanje Sporazuma, a sada i Aneksa. Na EU je da pronađe mehanizam kako bi sporazum učinila pravno i međunarodno obavezujućim”, zaključio je Kurti.


Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.