Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

LAJČAK: EU SE NADALA BOLJEM ISHODU SASTANKA VUČIĆA I KURTIJA

09/18/2023 7:44 superadminpuls

BRISEL, 18.septembar – Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak istakao je da se nadao boljem ishodu dijaloga u Briselu i naveo da će situacija na Kosovu biti predmet predstojećih strateških razgovora američkih i evropskih partnerima.

Sumirajući prethodnu sedmicu, Lajčak je na Fejsbuku naveo da su se u Briselu nadali boljem ishodu sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u okviru dijaloga na visokom nivou.

“Stanje u dijalogu, sa napetom situacijom na severu Kosova, biće predmet predstojećih strateških razgovora sa našim američkim i evropskim partnerima kako bismo odredili naše naredne korake“, napisao je on.

Podsetivši da se nakon sastanka na visokom nivou, obratio ambasadorima država članica EU u Briselu, izrazio je zahvalnost na njihovom interesovanju za dijalog i na snažnoj podršci.

Dodao je da se sastao i sa direktorom za politička pitanja i spoljne odnose Saveta Evrope Miroslavom Papom, kojeg je, takođe, informisao o dijalogu.

“Cenim zanimljivu diskusiju o dešavanjima u Savetu Evrope i potvrdu naše kontinuirane saradnje u promovisanju evropskih standarda na Zapadnom Balkanu”, zaključio je Lajčak.

Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.