Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

LAJČAK UPOZORAVA IZ PRIŠTINE: MANJA PODRŠKA STRANI KOJA ODBIJE EVROPSKI PREDLOG

01/25/2023 21:43 Redakcija RTV Puls

PRIŠTINA, 25.januar – Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak upozorio je vešeras u Prištini da će strana koja bude odbila evropski predlog biti suočena sa smanjenjem podrške.


Lajčak je, u intervjuu za Kljan TV, upitan šta se dešava ako jedna strana odbije predlog, rekao da će tada međunarodna zajednica smanjiti podršku toj strani, a povećati je drugoj, prenosi Reporteri.net.

„Tada međunarodna zajednica mora da odgovori na odgovarajući način i podržaće jednu stranu više, ili će smanjiti podršku drugoj strani“, objasnio je u emisiji “Rubikon”.

Dalje, je rekao da je proces dijaloga suštinska misija međunarodne zajednice.

„Ovaj proces je u velikoj meri u fokusu međunarodne zajednice. Misija od prošlog petka je bila zaista teška, SAD, EU i tri zemlje ne bi došle ovamo uzalud“, objasnio je Lajčak.

Dodao je da će, kada obe strane budu kazale da su spremne da prihvate evropski predlog, okupiti na zajedničkom sastanku.

„Ove razgovore vodimo odvojeno sa stranama, ali kada ih okupimo, naravno da očekujemo da prihvate plan, potpišu ga i naravno I sprovedu”, podvukao je Lajčak.


Izvor: Kosovo Online/Reporteri
Foto: Kosovo online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.