Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

LUČIĆ DANAS U PRIŠTINI NA SASTANCIMA ZBOG POKUŠAJA ZABRANE RADA MTS NA KOSOVU

09/19/2023 16:10 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD 19. septembar – Generalni direktor “Telekoma Srbija” Vladimir Lučić danas će u Prištini imati niz sastanaka sa međunarodnim predstavnicima zbog pokušaja prištinskih vlasti da zabrane rad MTS-a na Kosovu, prenosi RTV.
Lučić je stigao u Prištinu i izjavio pred sastanke da je optimista.

“Danas nam je veoma bitan dan za “Telekom” u Prištini. Imaću niz sastanaka sa predstavnicima međunarodne zajednice, zvaničnih i nezvaničnih sastanaka, gde ćemo probati još jednom da objasnimo koliko je to što rade nezakonito i po prištinskim zakonima. I sa druge strane, koliko predstavlja kršenje Briselskog sporazuma sam pokušaj da se ugasi naša kompanija”, rekao je Lučić za Prvu.

Naglasio je da je jedini pravi način izlaska iz ove krize da se prihvati žalba “Telekoma”.

“Ukazaćemo na posledice isključivanja 30.000 domaćinstava od interneta MTS i svih komunikacija i mogućnosti da gledaju srpske kanale”, dodao je Lučić.

Kazao je da je kosovska Komisija za zaštitu konkurencije neopravdano optužila “Telekom” da je preuzimanje kablovskih operatera neusklađeno sa njihovim zakonom.

“Danas imamo javno saslušanje u komisiji povodom tog slučaja. Mi smo optimisti i u jednom i u drugom slučaju da će pravda pobeditii. Međunarodna zajednica je već stala na našu stranu, ali smatrali smo da je potrebno, kako se približava taj datum kada oni treba da odgovore na našu žalbu, pošto su rekli da će do 22. septembra odgovoriti, da treba da izvršimo dodatan pritisak i damo dodatno obrazloženje svim međunarodnim faktorima u Prištini, kako bi svi zajedno uticali i rešili ovaj problem na jedini normalan način”, rekao je Lučić.

Izvor: RTV/Tanjug
Foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.