Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

MEŠTANIMA SELA JOŠANICA I STANULOVIĆE POSLE MESEC DANA OMOGUĆEN PRISTUP IMANJIMA

11/20/2023 17:08 Redakcija RTV Puls

LEPOSAVIĆ, 20. novembar – Meštanima sela Jošanica i Stanuloviće, na teritoriji opštine Leposavić, posle sastanka sa Kosovskom policijom, danas je, nakon mesec dana, omogućen prolaz i saobraćaj do njihovih imanja i njiva od kojih su bili odsečeni zbog postavljenih betonskih prepreka.
Jedan meštanin, koji nije želeo pred kamere, rekao je za Kosovo onlajn da je danas održan sastanak meštana sela i predstavnika Kosovske policije. Tokom sastanka je postignut dogovor da svi koji imaju kuće i imanja dostave dokumenta – lične karte i vozačke dozvole, kako bi mogli da prolaze do imanja.

Pet džipova britanskog Kfor-a, LMT tima i pogranična policija u pratnji mašina sa utovarnom lopatom i viljuškarom, kako kažu meštani, danas su delimično pomerili betonske prepreke koje su postavljene u oktobru, tako da će se saobraćaj za stanovnike, kojima je Kosovska policija dozvolila kretanje, odvijati “cik-cak”.

Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.