Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

MUČENIČKA SMRT MALOG MILOŠA SIMBOL STRADANJA SVIH SRBA NA KIM

05/28/2022 14:53 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 28.maj – Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković podsetio je da je na današnji dan pre 22 godine mučki ubijen mali Miloš Petrović iz Cernice.


“Imao je samo četiri godine kada su albanski ekstremisti pucali na njega dok je kupovao sladoled u centru sela. Danas bi bio momak za ženidbu, da njegov mladi život nije nasilno prekinut. Zajedno sa njim, stradali su i njegov stric Vojin Vasić i Tihomir Trifunović”, napisao je Petković, na Fejsbuku.

Petković je upitao “šta je četvorogodišnji Miloš kome bio kriv”.

“Njegova jedina krivica bila je to što je Srbin, a njegova mučenička smrt simbol je stradanja svih Srba na prostoru Кosova i Metohije”, kazao je Petković.

Petković ističe da ni za ovaj zločin do dana današnjeg niko nije odgovarao, ali da Srbija nikada neće zaboraviti malog Miloša niti odustati od traženja pravde.

“Zato i danas poručujem, da na zaborav nemamo pravo i da Miloševa smrt zaslužuje pravdu kao i svi nevino stradali na prostoru Кosova i Metohije”, poručio je Petković.


Izvor: Kosovo Online
Foto: Kancelarija za KiM

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.