Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

NASTAVAK DIJALOGA NA TEHNIČKOM NIVOU

06/21/2022 8:09 superadminpuls

BRISEL, 21.jun – U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou. Delegaciju Srbije predvodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok će kosovsku stranu predstavljati zamenik premijera Besnik Bisljimi.

Portparol Evropske unije Peter Stano najavio je da će se na novoj rundi dijaloga raspravljati o sporazumu o energetici, ali i o drugim aktuelnim pitanjima, među kojima su i pripreme za sledeći sastanak na visokom nivou između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Vučić je u ponedeljak izjavio da se nada bar nekom dogovoru, jer bi to bio prvi dogovor oko nekih elementarnih stvari, i da očekuje da to bude u redu, osim ako “druga strana ponovo nešto ne izmisli”.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković najavio je u jučerešnjem intervjuu za Večernje novosti da su dve strane blizu moguće finalizacije rešenja u oblasti energetike i približavanja stavova po pitanju nestalih osoba, kao i da srpska delegacija na razgovore u Briselu uvek ide dobro pripremljena, “sa čvrstim uverenjem da je moguće doći do kompromisnog resenja u brojnim pitanjima važnim za život Srba i Albanaca”.

Domaćin susreta biće specijalni predstavnik EU za dijalog, Miroslav Lajčak.

Izvor: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.