Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

NOŽEM NA DVOJICU SRPSKIH MLADIĆA

06/13/2022 9:24 superadminpuls

STRAŽA, 13.jun – Dvojica srpskih mladića iz Parteša kraj Gnjilana Božidar Stanković i Velibor Dimić napadnuti su sinoć nožem, nanete su im teške telesne povrede, ali nisu životno ugroženi, saznaje Puls.

Do napada je došlo u kafani u obližnjem selu Straže, oko ponoćI, potvrdio je portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani i izjavio da policija radi na identifikovanju i procesuiranju napadača.

“Za sada niko nije uhapšen”, rekao je Hašani u kratkoj telefonskoj izjavi za RTV Puls, ne navodeći nacionalnost napadača.

U Partešu, naši izvori kažu, da je njihove sunarodnike napao Albanac koji se kao gost zatekao u lokalu. Jednom povređenom je naneo dva uboda, a drugom jedan.

Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić izjavio je da napadnuti mladići imaju ubodne rane u predelu grudnog koša, ali da nisu životno ugroženi.

“Neposredno nakon napada, povređeni mladići su medicinski zbrinuti u bolnici u Pasjanu, nakon čega je došla specijalna kosovska policija i odvela ih u bolnicu u Gnjilane na dalje lečenje.

Ovo nije prvi incident u kafani u novobrdskom selu Straža koju posećuju i srpski, i albanski gosti. Prošle godine, kosovska policija uhapsila je jednog Albanca koji je učestvovao u napadu više lica na 23-ogodišnjeg Srbina iz sela Zebince nakon svađe u tom lokalu.

Novinar: Jovan Simić

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.