Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

OBELEŽAVANJE DANA OPŠTINE GRAČANICA

09/21/2022 12:48 Redakcija RTV Puls

GRAČANICA,21.septembar – Gračanica današnji praznik, Malu Gospojinu, slavi kao Dan opštine. Obeležavanje Dana opštine započeto je u 8 sati svetom arhijerejskom litugijom u manastiru Gracanica, koju služi patrijarhov vikarni episkop novobrdski Ilarion sa sveštenstvom i monaštvom eparhije raško-prizrenske.

Liturgiji, pored predsednice opštine Gračanica Ljiljane Šubarić, direktora opštinskih službi, radnika, meštana i prijatelja opštine, prisustvuje i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić, predsednik i čelnici Srpske liste.

Nakon liturgije u manastiru Gračanica, ulicama Gračanice prošle su litije kojima su osim sveštenstva Srpske pravoslavne crkve – Eparhije raško-prizrenske, čelnika opštine Gračanica, Srpske liste, brojnih institucija, prisustvovali i građani, kao i učenici osnovnih škola.

Centralna svečanost Dana opštine predviđena je za 18 sati kada će biti održana svečana akademija u gračanickom Domu kulture.

U okviru Dana opštine Gračanica, koji su započeti na Veliku Gospojinu održana su brojna kulturna i sportska dešavanja.

Svečana akademija opštine Gračanica povodom Dana opštine Gračanica je institucionalna tradicija sa ciljem obeležavanja dana uspostavljanja lokalne samouprave u Gračanici a samim tim i kreiranja jednog od najznačajnih političkih, institucionalnih, društvenih, kulturnih i prosvetnih centara srpskog naroda.

“Želja nam je da okupimo značajan broj političkih, kulturnih, prosvetnih, verskih i društvenih predstavnika srpskog naroda u Gračanici. Da dostojno obeležimo Dan opštine Gračanica i pokažemo zejedništvo kroz negovanje institucionalne tradicije i organizovano političko i institucionalno delovanje u korist svih građana”, navode iz opštine Gračanica.

Izvor: RTV Gračanica

Foto: RTV Gračanica

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.