Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

OSKRNAVLJEN JOŠ JEDAN SRPSKI SPOMENIK U KLOKOTU

10/06/2022 19:02 superadminpuls

KLOKOT, 6.oktobar – Na pravoslavnom groblju u Klokotu oskrnavljen je u poslednjih par dana još jedan srpski spomenik, saznaje Puls.

Oštećeni spomenik pripadao je porodici pokojnog Miloša Tomića sahranjenog 2009.godine. Meštanka Klokota koja je želela da ostane anonimna kaže da je za porodicu i sunarodnike u Kosovskom Pomoravlju to veliki udarac.

To je čak treći put od kako je samo spomenik Milošu Tomiću oštećen, a počinioci nisu pronađeni.

„Želimo da pozovemo Međunarodnu zajednicu da pritisne Prištinu da samo radi svoj posao. Ništa drugo. Da pronađe počinioce, ma ko je to uradio“, kaže predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Vitina Srđan Nikolić.

Nakon oštećenja spomenika sunarodniku Milanu Nisiću od pre par dana, skrnavljenje srpskog groblja u Klokotu osudila je i Kancelarija za Kosovo i Metogiju i poručila međunarodnoj zajednici da više ne sme da zatvara oči pred ovakvim vandalskim činovima, jer su oni velika sramota i na njihovom obrazu i predstavljaju anticivilizacijske tekovine u 21. veku u srcu Evrope.

Novinar: Jovan Simić
Foto: RTV Puls

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.