Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

PETKOVIĆ ČESTITAO DAN RUDARA

08/06/2022 15:00 superadminpuls

BEOGRAD, 6.avgust – Direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković čestitao je danas Dan rudara.

Prenosimo njegovu čestitku:

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, rudarima na Kosovu i Metohiji, Vama, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu „Trepča“, kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, čestitam Dan rudara.

Dan rudara je uvek prilika da se podsetimo da je rudarsko zanimanje jedno od najtežih i najrizičnijih, ali i da ono u isto vreme predstavlja častan poziv koji zavređuje najdublje poštovanje društva i zajednice. Taj težak posao kojim se bavite bio je i ostao temeljni oslonac ekonomskog, energetskog i ukupnog razvoja i modernog napretka Kosova i Metohije i cele naše zemlje, zbog čega nas rezultati koje postižete iz godine u godinu, i pored svih prepreka, posebno raduju i ohrabruju.

Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat „Trepča“ je danas žila kucavica ekonomskog razvoja severa Kosova i Metohije, ali i strateški resurs, koji decenijama daje značajan doprinos privrednom razvoju.

Siguran sam da ćete, u saradnji sa drugim privrednim subjektima, spremno dočekati i savladati sve buduće izazove i kao i do sada dati snažan značaj sveopštem razvoju, naročito u oblasti energetskog, ekonomskog i privrednog sektora u celini.

To će ujedno biti i ohrabrenje i podsterk za opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, za otvaranje novih radnih mesta, za bolji socijalni položaj zaposlenih i za sveopšti boljitak.

Sa željom da se, kao i do sada, zajedno borimo za budućnost, mir i stabilnost, svim rudarima čestitam njihov Dan, uz iskrene želje za dobro zdravlje i ličnu sreću.

Srećno!

DIREKTOR

Petar Petković”

Izvor: Saopštenje

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.