Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

PETKOVIĆ ČESTITAO SLAVU SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG

05/12/2022 9:04 superadminpuls

BEOGRAD, 12.maj – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je predsedniku opštine Leposavić Zoranu Todiću, sveštenstvu i vernicima slavu opštinsku i hramovnu slavu – Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca i poručio da će jedinstvo i pravedna borba za opstanak srpskog naroda na Kosovu učiniti da se sačuva prisustvo Srba na ognjištu srpskog pravoslavnog bića i identiteta.

“Sveti i bogonosni otac Vasilije je mnogo učinio i čini da u našim nevoljama i stradanjima, raspećima i vaskrsenjima opstanemo i ne posustanemo, stalno nas podsećajući da je kriterijum naše vere upravo ljubav, jer istinska vera pojavljuje se kroz ljubav i praštanje. Okrepimo se i mi danas njegovom snagom i ljubavlju i u ovim vremenima punim izazova i iskušenja iznesimo naš krst pobedonosno. A naše jedinstvo i pravedna borba za opstanak srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, učiniće da sačuvamo naše prisustvo ovde gde je ognjište našeg pravoslavnog bića, ognjište našeg postojanja i identiteta i gde su naše najveće svetinje”, naveo je Petković na Fejsbuku.

Naglasio je da zato Srbi treba uvek da budu ponosni na svoju istoriju i vekovnu ukorenjenost na Kosovu, ali pre svega okrenuti budućnosti i stvaranju uslova za kvalitetniji i dostojanstveniji život srpskog naroda na Kosovu.

“Želim vam, da čuvajući svoj nacionalni ponos, kao i do sada, budete otvorena sredina u kojoj će sa dobrodošlicom biti dočekani svi ljudi dobre volje i dobrih namera. Neka vam je srećna i blagoslovena Slava”, naveo je Petković.

Izvor: Kosovo Online
Foto: Facebook

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.