Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

PETKOVIĆ: KURTIJEVE PORUKE O DEMOKRATIJI I VLADAVINI PRAVA NA KOSOVU NESLANA ŠALA

06/11/2024 14:48 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 11.jun – Direktor Kncelarije za KiM Petar Petković kaže da je šovinistička politika kosovskog premijera Aljbina Kurtija do te mere neprikrivena, da su sve njegove poruke o demokratiji i ljudskim pravima koja se navodno garantuju Srbima ništa drugo do neslana šala.


Petković je, kako se navodi u saopštenju, rekao da Kurti svakodnevno dokazuje da nema problem sa Srbima na Kosovu tako što ih hapsi, oduzima im imovinu i sprovodi teror svake vrste, a njegovi problemi sa srpskim narodom sasvim će nestati ako Srba na Kosovu uopšte ne bude bilo.

Zbog toga, dodaje Petković, Srbi imaju problem sa Kurtijem koji ih svakodnevno teroriše i ugnjetava.

“Kurtijeva šovinistička politika je do te mere neprikrivena, da su sve njegove poruke o demokratiji i ljudskim pravima koja se navodno garantuju Srbima ništa drugo do neslana šala. Srbija će nastaviti da vodi legitimnu i na međunarodnom pravu zasnovanu politike zaštite svojih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, a ta politika sasvim razumljivo nervira Kurtija, jer ona je nespojiva sa separatističkim i velikoalbanskim ciljevima vrhuške u Prištini”, kaže Petković.

Dodaje da će Beograd, uprkos svakodnevnim provokacijama i besmislenim izjavama Kurtija, nastaviti da se zalaže za racionalnu politiku dijaloga.

“Kurti bi, umesto što fantazira o Miloševiću i Putinu, trebalo da povede računa o svom političkom nasleđu, a koje se nažalost zasniva na zveckanju oružjem, potpirivanjem etničke netrpeljivosti i prizivanjem sukoba, umesto normalizacije odnosa, izgradnje mostova poverenja i potrage za kompormisom”, istakao je Petković.


Izvor i foto: Kancelarija za KiM

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.