Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

PETKOVIĆ PORUČIO RODEU: KURTIJEVI NASILNI POTEZI NISU LEGITIMNI

08/04/2022 12:56 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 4.avgust – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da bi nemački predstavnik u Prištini trebalo pažljivo da pročita briselske sporazume jer ne govori istinu i upitao ga zašto Nemačka nije uradila ništa u vezi sa Zajednicom srpskih opština pre bilo kakvog kakvog jednostranog tumačenja sporazuma.


Petković je na Tviteru tako reagovao na izjavu nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea da su odluke kosovske vlade o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima legitimne i u potpunosti u skladu sa Briselskim sporazumima.

“Predstavnik Nemačke u Prištini ne govori istinu! Kako to da su kršenje sporazuma i nasilni potezi Aljbina Kurtija legitimni? Koliko je legitimno ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine? Kako to da je taj nemački predstavnik u Prištini o tome ćutao?”, naveo je Petković.

Petković je rekao da je formiranje ZSO na koju Srbi čekaju skoro 10 godina jedino u skladu sa Briselskim sporazumom.

“Kako to da je legitimno oduzimati lična dokumenta Srbima na KiM? Gde to piše? Šta se desilo sa formiranjem ZSO na koju su Srbi čekali skoro 10 godina, a koja je jedino u skladu sa Briselskim sporazumom? Zašto Nemačka nije uradila ništa u vezi sa ZSO? Pre bilo kakvog jednostranog tumačenja, pažljivo pročitajte prethodne ugovore”, poručio je Petković.


Izvor: Kosovo Online

Foto: Tviter

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.