Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

PETKOVIĆ SA DELEGACIJOM KP KINE: HVALA NA PRINCIPIJELNOM STAVU PO PITANJU KIM

04/02/2024 17:09 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 2.april – Član Predsedništva Srpske napredne stranke Petar Petković sastao se danas sa delegacijom Komunističke partije Kine i predstavnicima kineske ambasade u Beogradu i tom prilikom zahvalio na principijelnom stavu Kine po pitanju Kosova i podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama, posebno u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.


“Kao što Narodna Republika Kina podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i naša zemlja čvrsto podržava politiku jedne Kine. Kina nikada nije imala duple standarde i mi smo od naših kineskih prijatelja oduvek imali samo iskrenu i snažnu podršku i razumevanje. Režim u Prištini kao što znate ne prihvata niti pristaje na kompormis koji je srž svakog dijaloga, a tome u prilog svedoči i odbijanje već 4.000 dana da formiraju Zajednicu srpskih opština. Umesto toga, Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno prolaze kroz svakovrsno fizičko i institucionalno nasilje”, ocenio je Petković i preneo da Kinu i Srbiju povezuje i čvrsta opredeljenost za politiku mira koja je jedini put za rešavanje svih konflikata, navodi se u saopštenju.

Petković je istakao da je saradnja dve partije, ali i države Srbije i Narodne Republike Kine na izuzetno visokom nivou zahvaljujući odličnim odnosima predsednika Sija i predsednika Vučića.

„Predsednik Vučić i predsednik Si su unapredili saradnju između SNS i KPK, što je snažno nastavio i predsednik SNS Vučević, a kao deo te saradnje i delegacija Srpske napredne stranke boravila je u poseti Narodnoj Republici Kini. Zaista nam je bila čast da se uverimo u napredak Kine, kao i u plodotvorne potencijale za našu dalju saradnju. Nama su od izuzetnog značaja investicije koje dolaze iz Kine jer to podstiče i dodatni rast naše ekonomije”, istakao je Petković.


Izvor: Saopštenje
Foto: Predsedništvo SNS

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.