Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

PUTIN: NASTAVLJAMO PODRŠKU SRBIJI U ZAŠTITI NJENOG SUVERINITETA

09/20/2022 14:49 Redakcija RTV Puls

MOSKVA,20.septembar – Rusija će nastaviti da produbljuje saradnju sa Srbijom i nastaviće da srpskim prijateljima pruža svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne celovitosti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenose Novosti.


Putin je to rekao na ceremoniji uručenja agremana ambasadorima stranih država, dodajući da Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo. Svečanosti je prisustvovao ambasador Srbije u Moskvi Momčilo Babić.

“Oslanjajući se na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i istorijsku bliskost naših bratskih naroda. Redovno razgovaram sa predsednikom Vučićem, tokom ličnih sastanaka i telefonskih razgovora, o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje. Cenimo napore srpskih prijatelja da sprovode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni”, rekao je ruski lider, a preneo Sputnjik.

Rusija i Srbija nastaviće da produbljuju saradnju u ekonomskoj, naučno-tehničkoj i humanitarnoj sferi.

“U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244 SB UN, nastavićemo da pružamo našim srpskim prijateljima svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne celovitosti”, zaključio je Putin.


Izvor: Novosti
Foto: Instagram

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.