Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

RADIONICA O UNAPREĐENJU KULTURE JAVNOG GOVORA I MONODRAMA “MILOŠ OBRENOVIĆ” SUTRA U LAPLJEM SELU

09/17/2023 16:50 Redakcija RTV Puls

LAPLJE SELO 17. septembar – Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizuju sutra radionicu o unapređenju kulture javnog govora i izvođenje monodrame “Miloš Obrenović”.
Kako se navodi na Fejsbuk stranici Doma kulture Gračanica, monodramu ,,Miloš Obrenović” će izvesti glumac Aleksandar Dunjić.

„Na školskom času kulture govora učenici OŠ ,Miladin Mitić´ u Lapljem Selu osnovnih i srednjih škola će dobiti osnovne uvide u značaj negovanja kulture govora za uspeh u školi i životu uopšte. Zašto je važno razvijati usmeni izraz? Kako da poboljšamo artikulaciju? Kako da čuvamo jezik – eliminacija poštapalica, tuđica, skraćenica? Kako da budemo dinamičniji i izražajniji? To su samo neka pitanja na koje đaci dobijaju odgovore u toku ´Školskog časa kulture govora´”, kaže se u najavi.

Radionicu će voditi glumac Milan Bosiljčić, osnivač i predsednik Udruženja.

Oba događaja počinju u 12 časova – čas kulture govora u OŠ “Miladin Mitić”, a monodrama u u Srednjoškolskom centru.

Pokrovitelj akcije je Arno Gujon i organizacija “Solidarnost za Kosovo”.

Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.