Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

RAKIĆ I JEVTIĆ SA ZARACINOM O PROBLEMIMA SRBA

05/13/2022 18:25 Redakcija RTV Puls

PRIŠTINA, 13.maj – Predstavnici Srpske liste, predsednik Goran Rakić i potpredsednik Dalibor Jevtić, sastali su se danas sa specijalnim izaslanikom Vlade Nemačke za države Zapadnog Balkana, Manuelom Zaracinom kojem su predstavili probleme sa kojima se suočavaju Srbi na ovim prostorima i naveli da se svaki gorući problem mora isključivo rešavati dijalogom, i uz uvažavanje i poštovanje potreba za kvalitetnim rešenjima kojima će svi biti zadovoljni.


Kako se navodi u saopštenju Srpske Liste, Rakić i Jevtić su tokom razgovora naveli da je položaj srpske zajednice na Kosovu na veoma nezavidnom nivou, i da se suština rešavanja problema mora promeniti, jer rezultati izostaju, kao i to da je ključ rešavanja mnogih problema formiranje Zajednice srpskih opština.

“Srpska lista će uvek biti konstruktivan parter u pronalaženju rešenja koja će omogućiti trajnu stabilnost i bolji život građana”, rečeno je na sastanku.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode.


Izvor: Kosovo Online
Foto: Srpska lista

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.