Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

STANO: FORMIRATI ZSO BEZ DALJEG ODLAGANJA

04/02/2024 15:42 Redakcija RTV Puls

BRISEL, 2.april – Portparol EU Peter Stano izjavio je da Zajednica srpskih opština neće biti glavna tema na sastanku u Briselu ovog četvrtka, ali je istakao da je to pitanje “uvek prisutno”, te da je potrbno formirati ZSO bez daljeg odlaganja.


Stano je na brifingu za novinare podsetio da je formiranje ZSO dugogodišnji zahtev i obaveza Kosova koju treba hitno ispuniti.

“Ovo je ponovoljeno više puta od strane EU i na najvišem nivou, nivou evropskih lidera. Ako Kosovo to ne uradi, to neće bidi viđeno kao pozitivan znak volje da se nastavi sa normalizacijom odnosa koja je sada povezana sa uspehom Kosova na putu ka EU”, poručio je Stano.

On je naveo da će se sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu fokusirati na pitanja o kojima se razgovaralo prethodnih nedelja u Briselu, pre svega o posledicama odluke CBK o dinaru.

“Dakle, Asocijacija kao takva zapravo nije jedna od glavnih tema, ali je ona uvek prisutna, na svakom sastanku, u svim našim interakcijama sa kosovskim partnerima. Jer to je jedan od uslova čije je ispunjavanje vrlo hitno bez ikakvih daljih odlaganja”, poručio je Stano.


Izvor i foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.