Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

TEODISIJE: KADA SE OSEĆAMO NAJSLABIJIM TADA SMO NAJSIGURNIJI JER JE BOG BLIZU NAS

02/12/2024 16:29 superadminpuls

DRAGANAC, 12.februar – Vladika raško-prizrenski Teodosije poručio je danas iz manastira Draganac da su srpski narod i pravoslavni vernici na Kosovu i Metohiji danas u veoma teškom položaju, ali da bi trebalo da podršku pronađu u bogu i svetoj liturgiji.


„U situacijI kada mnogi okreću glavu od nas, mnogi prijatelji i mnogi narodi, kada su se nadvili crni oblaci nad nama, kada je naš narod preplašen, kada mu preti opasnost sa svih strana, ne samo jedna opasnost, nego mnogo njih, a najveća je da nestanemo sa ovih prostora, svog ognjišta, ono što nam je bog ostavio je da služimo njemu i služimo svetu liturgiju“, navodi u besedi vladika Teodosije.
I današnji dan, kada su se u manastiru Draganac sabrali vernici, to potvrđuje, jer i gospod je rekao ištite carsko nebesko, a sve drugo će Vam se pridodati.


„I rekao je, imaćete nevolje u svetu, ali se ne bojte, „jer sam ja sa vama. Mene su gonili i vas će goniti“. To je rekao gospod svojim učenicima“, podsetio je vladika Teodosije i naglasio da se te reči potvrđuju kroz čitavu istoriju crkve božje.


Ali, naša nada je upravo u gospodu.


„I mi znamo da ono što najviše možemo da učinimo u ovom trenutku je da služimo gospodu, da budemo svi jedna duša, jedno biće, da budemo jedno srce, jedan um, u gospodu našem i onda smo telo Hristovo, onda smo najjači, jer je gospod sa nama“, poručio je Teodosije.


Nema ništa važnije od toga da se i dalje sabiramo u hramovima božjim, kaže vladika i dodaje da ne treba da se uzdamo ni u sebe, ni ljude, ni narode ovoga sveta, jer je sve to prolazno i varljivo.


„Već da se uzdamo u boga i silu božju. Onda kada se osećamo najslabijim, da smo u najvećoj opasnosti, onda smo najsigurniji, braćo i sestre, jer je bog blizu nas. I onda će nas bog zaštiti“, poručio je vernicima vladika raško-prizrenski Teodosije, posle liturgije u manastiru Draganac u Kosovskom Pomoravlju, povodom praznika Sveta tri jerarha.

Novinarka: Radica Micanović

FOTO: RTV Puls

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.