Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

UČESNICI SKUPA U SEVERNOJ MITROVICI: NADAMO SE PROMENI, TRENUTNO JE NEIZDRŽIVO

02/12/2024 14:15 superadminpuls

SEVERNA MITROVICA, 12.februar – Učesnici skupa u Severnoj Mitrovici izrazili su nadu da će se nešto promeniti u narednom periodu kako bi Srbima na Kosovu bili olakšani uslovi za život i ističu da je trenutna situacija neizdrživa i neprihvatljiva.
Jedan od njih ističe značaj međunarodne zajednice.
“Sve zavisi od međunarodne zajednice, kako će da nas čuje i da to prihvati. Sve zavisi od njih, ne zavisi od nas. Očekujemo da će biti nešto bolje i da se okrenu prema srpskom narodu, nadamo se da će se nakon ovog skupa učiniti nešto i za srpski narod, inače ovako je neizdrživo i neprihvatljivo”, kazao je za Kosovo onlajn.
Takođe, učesnik skupa, smatra da su Srbi trebali da proglase samookupaciju, a na pitanje da li će međunarodna zajednica nakon onoga što je poručeno sa današnjeg skupa učiniti nešto kako bi došlo do promene, kaže “ako neće oni, onda ćemo mi”.
Među onima koji smatraju da je dobro što je ovaj skup organizovan je i nekadašnji radnik Trepče koji je rekao za Kosovo onlajn da nije dobro to što su danima samo ćutali i mirno posmatrali šta se radi.
“Treba da se podigne glas našeg naroda, da se čuje u svetu kako mi Srbi izuzetno teško živimo na Kosovu i Metohiji. Mi želimo ovde mir i sa svima drugima koji žive na Kosovu i Metohiji da se vrati kako je bilo nekada kada sam živeo od zarađenog dinara. Dinar je platno sredstvo ovde i treba da ostane i mi želimo da ostanemo ovde jer je ovo naša zemlja, Kosovo i Metohija to je moja zemlja, ja sam ovde rođen, moj deda, pradeda i drugi, imam svoju imovinu i nikada neću da odem odavde, ne može niko da me istera”, odlučan je.

Izvor I foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.