Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

UDRUŽENJE “SRCEM ZA KOSMET” PONOVO U ORAHOVCU I VELIKOJ HOČI

03/04/2024 16:51 Redakcija RTV Puls

VELIKA HOČA, 4.mart – Udruženje “Srcem za Kosmet” iz Bačke Palanke konstantno je prisutno u Velikoj Hoči i Orahovcu, čiji su članovi za nepunih godinu dana nekoliko puta boravili u prizrenskom okrugu, pomažući ugroženom stanovništvu i družeći se sa najmlađima.

Članovi udruženja su s i tokom vikenda družili sa decom iz Orahovca i Velike Hoče. Igrajući sa njima razne igre, u mališanima su probudili radost, a sebe vratili u detinjstvo. Ponosni su na razne aktivnosti u koje uključuju najmladje, od sporta do kreativnih radionica.

Inače, ovo udruženje, kome se pridružuje sve veći broj članova, svakog meseca groženim porodicama nabavlja i dostavlja osnovne životne namirnice i do najzabačenijuh sela u Sredačkoj Župi.

Predsednik udruženja Mandić ističe da uvek rado dođu na Kosovo i da se nada da će ovakva druženja postati tradicionalna.

“Drago nam je da smo već treći put u nepunih godinu dana organizovali druženje za decu Orahovca i Velike Hoče na obostrano zadovoljstvo izmamili smo deci osmehe i otrgnuli ih na trenutak od sumorne stvarnosti i vratili osmehe na lica. Imali smo druženje sa njima, u subotu smo radili likovne radionice, posle smo prešli na teren, imali smo pet, šest igara. Igrali smo sa njma fudbal. Podelili smo pomoć ugroženim porodicama koje pomažemo svaki mesec i na kraju napravili parti-žurku sa decom Orahovca i Velike Hoče. Puni smo utisaka. Zadovoljni smo. Vraćamo se kući u Bačku Palanku ispunjeni radošću, pune duše, punog srca i nadamo se da ćemo se ponovo vratiti što pre i nastaviti druženje. Da ovo bude tradicija.Tri puta smo do sada dolazili a nadamo se da će biti još druženje sa decom, kazao je Mandić.

Udruženje “Srcem za Kosmet” broji sve više članova, a jedan od njih je i poznati pevač, rođeni Prištevac koji živi u Bačkoj Palanci, Peđa Medenica.


Izvor i foto: Radio Goraždevac

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.