Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

USPEŠNA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U GRAČANICI

01/24/2023 16:24 Redakcija RTV Puls

GRAČANICA, 24.januar – U prostorijama Crvenog krsta u Gračanici održana je još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akciju su organizovali Crveni krst Gračanica i Zavod za transfuziju krvi u Gračanici.

Sekretar Crvenog Krsta Sveta Živić izjavio je da je akcija redovna i da Crveni krst počinje ovu godinu sa akcijom dobrovoljnog davanja krvi u januaru.

“Mislim da su u ovom trenutku potrebne neke značajnije jedinice krvi za rad u bolnici u Lapljem Selu i u Gračanici, zajedno sa Zavodom za transfuziju krvi iz Gračanice organizujemo akciju. Dobrovoljni davaoci su uglavnom iz naše opštine. Crvenom krstu je ovo jedna od najznačajnijih akcija koje radi i za koju ima mandat”, rekao je Živić za RTV Gračanicu.

Sveta Živić je istakao da ima veliki broj davaoca i humanih ljudi, a to se dokazalo i danas izuzetno velikim odzivom ovoj akciji.

Ono što ovu akciju čini i većom i humanijom jeste i veliki broj volontera Crvenog krsta od kojih većina pripada mlađoj generaciji.

Dati krv znači biti human, pomoći nekom u lečenju i u krajnjem slučaju spasiti nečiji život. Na osnovu dobrog odziva i kada su u pitanju prethodne, kao i ova akcija, mogli bismo da zaključimo da naši sugrađani ne zapostavljaju brigu o drugima i sopstveni osećaj humanosti.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.