Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

U ŠILOVU IZBOR KOSOVKE DEVOJKE, ŠKOLA FOKLORA, GRUPA KOS I IZLOŽBA SLIKA

06/22/2022 10:18 superadminpuls

ŠILOVO, 22.jun – Večeras će se u Šilovu, u sklopu Vidovdanskih svečanosti, održati izbor Kosovke devojke za opštinu Gnjilane, posle čega će se predstaviti polaznici škole folklora i etno grupa „Kos“.

Za izbor Kosovke devojke u Šilovu prijavilo se ove godine šest kandidatkinja, a najbolje, po mišljenju žirija, učestovaće u finalnom izboru koji će se i ove godine održati u porti manastira Gračanica 26.juna, uoči Vidovdana.

Polaznici škole folklora su uzrasta od šest do 16 godina, podeljeni u pet starosnih grupa. Inače. ova škola je počela sa radom početkom februara ove godine pod pokroviteljstvom Doma kulture u Šilovu.

Manifestacija u Šilovu završava se koncertom etno grupe „Kos“, koja će se predstaviti u četiri muzička bloka, sa pesmama:
Prvi blok
„Oj Moravo“, „Izlegoh“, „Ne plači Stano“
Drugi blok
„Bilbil“, „Bolna Ljuba“, „Aj mene majka“
Treći blok
„Udade se Jagodo“, „Marijo deli bela“, „Mesečina“
Četvrti blok
„Eleno kerko“, „Jovano Jovanke“, „Novi Niški čoček“,
Solista Milenija Stanojević

Programi počinju od 18 časova, a održaće se u Velikoj sali Kulturno prosvetnog centra „Božidar MItrović Šandor“ u Šilovu.

Pre toga će u Maloj sali KPC „Božidar Mitrović Šandor“ biti otvorena izložba slika nastalih na likovnoj koloniji koja je održana u Šilovu 5.juna. Na izložbi će biti predstavljeni radovi Gvozdena i Radovana Antića i Gorana Mihajlovića. Izložba se otvara u 17 časova.

Ulaz je besplatan.

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.