Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

VUČEVIĆ: NOVA FANTAZMAGORIJA KURTIJA, NA KOSOVU UGROŽEN SAMO SRPSKI NAROD

07/10/2024 13:03 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 10. jul – Premijer Srbije Miloš Vučević ocenio je da su tvrdnje kosovskog premijera Aljbina Kurtija o navodnoj ugroženosti Kosova izmišljene, istakavši da su na Kosovu ugroženi jedino Srbi i njihova prava, prenosi RTS.
Prema rečima Vučevića, opet su na delu fantazmagorije Aljbina Kurtija koji, kako ističe, ne zna ni šta tačno baza podrazumeva.

“U pitanju su vojne baze Vojske Srbije koje se tu nalaze godinama, i Srbija time ne krši nijedan međunarodni sporazum i dokument, kao ni Rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244. To što Kurti, po ko zna koji put, pokušava da napravi medijsku dramu ‘kako je tzv. Kosovo navodno ugroženo’, nije ništa do još jednog prodavanja magle njegovim zapadnim sponzorima”, rekao je Vučević.

Kako je istako, niti je Kurti žrtva, niti je bilo ko ugrožen osim srpskog naroda na Kosovu, kojem “isti taj Kurti uskraćuje osnovna ljudska prava”.

“Dakle, jedini koji su ugroženi na Kosovu i Metohiji su Srbi, i to zbog stalnog nasilja, provokacija, pogubnih akcija i medijskih spinova koje sprovodi lično Kurti”, rekao je on.

Vučević je ukazao i da ne treba zaboraviti da je Srbija članica Partnerstva za mir, da sarađuje sa Natoom, tako da “oni vrlo dobro znaju šta isti taj Kurti uskraćuje”.

“Njegove tvrdnje su izmišljene, i opet Srbiju lažno okrivljuje i nastavlja svoju jeftinu propagandu. Vojska Srbije će, hvala na pitanju, nastaviti da jača i da se modernizuje, jer ona je garant mira i bezbednosti naše Srbije”, zaključio je Vučević.

Kurti je u razgovoru za Si-En-En zatražio od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Srbiju kako bi vojne baze oko Kosova bile uklonjene.

Izvor: RTS/Tanjug
Foto: Kosovo Online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.