Ako želite da čitate svoje članke pre 2022. kliknite na dugme Arhiva Vesti

VUČIĆ: POZIVAM NA DIJALOG, ALI PRELAZNIH VLADA NEĆE BITI

05/26/2023 20:57 Redakcija RTV Puls

BEOGRAD, 26.maj – Skup “Srbija nade” održan je na platou ispred Narodne skupštine. Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da su nam jedinstvo, zajedništvo i ujedinjenost potrebniji nego ikada. Naglasio je da je ovo poslednje veče da se obraća kao predsednik Srpske napredne stranke i poručio da je za dijalog i razgovor, ali da prelaznih vlada neće biti.

“Ovo je poslednje veče da se obraćam kao predsednik SNS-a”
Vučić je naveo da je 11 godina na čelu Srpske napredne stranke.
“Pobeđivali smo na svim izborima, pobeđivali smo ih i zato što nikada nisu imali politku, zato što su uvek samo razmišljali kako na silu i uz pomoć nekog drugog sa strane da se dočepaju vlasti. Ovo je poslednje veče koje vam se obraćam kao predsednik SNS-a, sutra će neko drugi preuzeti moju, vašu, našu Srpsku naprednu stranku, čiji ću član postati, čiji ću verni i odani član biti”, naglasio je Vučić.

Ukazao je da će sutra biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik političke partije.

“Divni ljudi od sutra će preuzeti rukovođenje našom partijom, to je jedna od stvari. Ali već za Vidovdan, upravo zbog krize u kojoj se nalaizimo, a zamoliću SNS da bude stožer svega toga, krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu da bismo imali bazu, oslonac i osnovu da sačuvamo našu zemlju u naredne dve, tri krizne godine koje su odlučujuće za budućnost Srbije. Ja znam da to bez SNS ne može”, poručio je Vučić.

“Prelaznih vlada neće biti”
Govoreći o zahtevima iznesenim na protestima u Srbiji, Vučić je pozvao na dijalog i razgovor, ali poručio da prelaznih vlada neće biti.

“Dok sam živ to vam neću potpisati. Vlast će se birati na izborima i narodnom voljom”, naglasio je Vučić.

Prikupili smo više od 50.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava, naveo je predsednik Vučić.

“Razmislite koliko smo života time spasili i to je važno da država preduzima mere”, poručio je Vučić.

Vučićev govor počeo minutom ćutanja za sve stradale u dva masakra
Predsednik Vučić na početku obraćanja zamolio je sve okupljene da spuste transparente i zastave.

“Pre bilo kakve reči, a spremao sam se za danas, danas kao i svih prethodnih dana mora da bude ćutanje za svu našu decu stradalu u školi “Vladislav Ribnikar”, za njihovog čuvara Dragana, za svu našu decu iz Dubone i Orašja, za svaki život koji je silom oduzet i zato vas sve molim da pognemo glave i minutom ćutanja odamo poštu svim stradalima u ova dva maskara”, poručio je Vučić.


Izvor: RTS
Foto: Kosovo online

Preuzimanje i objavljivanje vesti, fotografija i audio/video materijala u produkciji RTV Puls nije dozvoljeno bez saglasnosti autora i navođenja izvora.